Pressmeddelanden

Se alla våra pressmeddelanden nedan.

Stadsrum Fastigheter förvärvar Grinden 21 och 27

8 juni, 2020

Stadsrum Fastigheter förvärvar fastigheterna Grinden 21 och Grinden 27 i Stockholm av Vasaparken. Tillträde till fastigheterna sker den 10 september 2020.

Vi är glada över att kunna göra vårt första förvärv i centrala Stockholm och samtidigt fortsätta följa vår investeringsstrategi. Kombinationen av fastigheter med blandad användning och Fridhemsplans strategiska läge som naturlig mötesplats med mycket goda kommunikationsmöjligheter passar Stadsrum väldigt bra, säger John Strand Transaktionsansvarig på Stadsrum Fastigheter.

Läs hela pressmeddelandet här

Stadsrum Fastigheter förvärvar Farsta Centrum

9 mars, 2020.

Farsta Centrum är Stadsrum Fastigheters första förvärv i Stockholms stad. Ett förvärv helt i linje med bolagets affärsidé att långsiktigt äga, förvalta och utveckla mötesplatser i städer med tillväxt. Farsta Centrum är sedan många år en väl fungerande plats i ett starkt kommunikationsläge med ett blandat och brett utbud inom handel, service, vård, kultur och arbetsplatser. Vi ser fram emot att ta över stafettpinnen från Atrium Ljungberg, som under många år gjort ett gott arbete med att utveckla och stärka platsen”, säger Magnus Alteskog VD på Stadsrum Fastigheter.

Vi är glada över att kunna genomföra ett så pass stort och bra förvärv som Farsta Centrum. Genom förvärvet fortsätter vi att följa vår investeringsstrategi samtidigt som vi får en påtaglig tillväxt i bolaget”, säger John Strand Transaktionsansvarig på Stadsrum Fastigheter.

 

Bild från Atrium Ljungberg.

Läs hela pressmeddelandet här

Stadsrum Fastigheter har tecknat avtal med Winn Hotel Group om ett nytt Clarion Hotel i Södertälje

28 november, 2019.

Stadsrum Fastigheter har tecknat ett 25-årigt hyresavtal med Winn Hotel Group om ett nytt Clarion Hotel vid Marenviken i centrala Södertälje.

Invigningen är planerad till hösten 2023. Hotellet om ca: 8 600 m2 kommer att innehålla ca: 200 gästrum, lobby & lounge, barer, restauranger, uteservering på en terrass mot Marenviken, konferensavdelning, co-working och en träningsanläggning. Stadsrum Fastigheters rådgivare har varit Annordia, Fojab arkitekter och Skierfe advokatbyrå.

 

 

Läs hela pressmeddelandet här

Stadsrum Fastigheter förvärvar portfölj om fem fastigheter i Helsingborg

27 november, 2019.

Stadsrum Fastigheter förvärvar fastigheterna Erik Dahlberg 2, Fiskaren 43, Magnus Stenbock 18, Norden 24 och Norden 26 av Executive Property Svenska AB. Tillträde till fastigheterna sker den 11 december 2019. Stadsrum Fastigheters rådgivare i transaktionen har varit Setterwalls, Amblin, Svalner Skatt och WSP.

Läs hela pressmeddelandet här

Stadsrum Fastigheter förvärvar Strömkarlen 4 i Helsingborg

19 juni, 2019.

”Strömkarlen 4 är Stadsrums första förvärv i Helsingborg. Fastigheten passar mycket väl in i vår investeringsstrategi med stadens bästa läge och en fördelning mellan både handel, kontor, vårdverksamheter och bostad. Helsingborg är en attraktiv stad för Stadsrum med en god tillväxt och en spännande framtid med flera stora utvecklingsprojekt.” säger John Strand Transaktionsansvarig på Stadsrum Fastigheter AB.

Läs hela pressmeddelandet här

Stadsrum Fastigheter förvärvar Läkarhuset i Karlstad

Stadsrum Fastigheter förvärvar fastigheten Duvan 6 (Läkarhuset) i Karlstad av Profil Invest AB.

Tillträde till fastigheten sker den 30 april 2019.

I och med förvärvet av Läkarhuset fortsätter vi att följa vår investeringsstrategi. Fastigheten har ett av Karlstads bästa lägen med en bra fördelning mellan vårdverksamhet, kontor och butiker. Förvärvet stärker vår position i centrala Karlstad och är ett mycket bra komplement till vårt befintliga bestånd i form av Galleria Duvan och 15- huset.

Läs hela pressmeddelandet här

Stadsrum Fastigheter förvärvar Dragarbrunn 23:1 och Dragarbrunn 23:3 i Uppsala

5 mars, 2019.

Stadsrum Fastigheter förvärvar fastigheterna Dragarbrunn 23:1 och Dragarbrunn 23:3 (Åhlénshuset) i Uppsala av Axfast.

Tillträde till fastigheterna sker den 5 mars 2019.

”Vi är mycket glada att Stadsrum Fastigheter kan förvärva Åhlénshuset och grannfastigheten Dragarbrunn 23:1. Förvärvet följer vår investeringsstrategi väl med både handel och kontor i Uppsalas bästa läge. Fastigheterna är fullt uthyrda till starka hyresgäster. Vi fortsätter också Stadsrum Fastigheters expansion i Uppsala efter vårt förvärv av Kvarnengallerian förra året.”

Läs hela pressmeddelandet här

Äldre pressmeddelanden

2018   2017   2016    2015

Stadsrum

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå